niedziela, 10 stycznia 2016

Batonik owsiany

Dzisiaj zapraszam na przepis na domowy batonik owsiany, który robi się dosłownie w kilka minut. A jest naprawdę przepyszny i zdrowy. Jest o wiele lepszy od tych sklepowych, nafaszerowanych cukrem i innych niewskazanych produktów.




Batoniki owsiane
  • szklanka płatków owsianych
  • rozgnieciony widelcem banan
  • łyżka miodu
dodatki według uznania, mogą to być np.:
  • żurawina
  • rodzynki
  • suszone morele
  • suszone daktyle
  • wiórka kokosowe
  • cynamon
  • orzechy
  • migdały, itp. . .
Wszystkie składniki mieszamy, wkładamy do wąskiej blaszki i ugniatamy. Pieczemy w 180st. C 20 minut. Studzimy i kroimy na części (batoniki).
SMACZNEGO! 

Takie batoniki często u nas goszczą i bardzo szybko znikają. Są smaczne i dietetyczne. Jest to dobry pomysł na zdrową przekąskę. 

1 komentarz:

  1. Idealny przepis dla mnie. :) Często robię takie batoniki, jak idę w góry. :)

    OdpowiedzUsuń